<

ATELIERS

Viatge dins los espacis en mairala

2017-2018
Faustina Kopp

Film documentari e documents d'acompanhament realizats dins l'encastre del projècte de formacion dels professors de las escòlas estagiaris (PEE) amb APRENE.

Lo Film

Lo film realizat per Faustina Kopp presenta de testimònis sus d'organizacion de classas a l'entorn de l'amainatjament dels espacis dins de classas de mairala. Aquel biais de foncionar es mai qu'una organizacion espaciala, es un pas de costat, un autre biais d'organizar e de menar la classa.



Aprèp una introduccion que presenta lo perqué d'aquela causida, traparetz dins lo film tres partidas.

La primièra nos mena dins la classa de PS1 PS2 MS GS d'Aurèli Berthelon, a la Calandreta Tèrra Maire, qu'organiza sa classa a l'entorn dels espacis dempuèi qu'a mudat, al mes de genièr 2018, dins una novèla classa. Aurèli nos parla de l'organisacion espaciala de sa classa e nos balha sas primièras impressions sus aquela novèla organisacion.
La segonda partida nos mena dins la classa de PS1 PS2 MS GS de Sofia Vaissière, a la Calandreta La Jaquetona de Narbona, que se deu adaptar a de locals pichons e, quitament se se sarrèt de mai en mai d'aquela organizacion dempuèi d'annadas, la mena dempuèi la dintrada 2017. Nos explica son percor, lo foncionar de sa classa e parla de las dificultats qu'a rescontrat.
La tresena partida presenta la classa de PS1 PS2 MS de Faustina Kopp, a la Calandreta Lo Garric de Besièrs. La classa foncionèt en espacis lo diluns e lo dimars. Faustina presenta l'organisacion de sa classa amb lo lagui de parlar de las progressivitats prepausadas dins cada espaci.
La conclusion fa un bilanç de las tres partidas abans de ligar aquela organizacion a la pedagogia en plaça a Calandreta.

 

Documents d'acompanhament

Los espacis en mairala

Aquel document es inspirat del libre L'Aménagement des espaces pour mieux apprendre. À l'école de la bienveillance de Jaques Bossis, Catherine Dumas, Christine Livérato et Claudie Méjean publicat en cò de Retz en 2015.
Es adaptat al material e a ma classa, los diferents espacis son classats en foncion dels domenis dels programas de l'Educacion Nacionala de 2015 per la mairala.

Exemple d'avaloracion : Julien dins los espacis

Aquel document es un exemple d'avaloracion, es un mescladís entre lo quasèrn de capitadas e lo quasèrn de cenchas, qu'èra utilizat en parallèl. Prenguèri de fotòs de tot çò que me semblava interessant, ne faguèri un dorsièr per enfant, puèi farguèri aquel quasèrn per cadun que serà estampat en fin d'annada e apondut dins lo quasèrn de cenchas e mandat als parents.

CONSULTER LE(S) DOCUMENT(S)

1 2