<

TALHIÈR E RESSORSAS

Basa iconografica per l'ensenhament de l'istòria en cicle 3

2016 - 
Autor :  Marie Lorente , CIRDÒC, Université Toulouse Jean Jaurès

Projècte menat al CIRDÒC dins l'encastre del Màster 2 Mestièrs de la cultura e del patrimòni en país d'Òc de l'Universitat de Tolosa II - Jean Jaurès.

Aquela banca d'imatges s'adreiça als aprenents, als ensenhaires e als professionals del sector educatiu que vòlon ensenhar l'istòria en occitan per lo biais d'imatges.
Una guida sus l'utilizacion dels imatges amb de rapèls basics del drech de l'imatge es disponibla dins la primièra partida. Dins las autras partidas, trobaretz d'iconografia recampada per periòdes, jos licéncia liura, en ligam amb lo programa d'istòria de cicle 3 (programa de 2016). Los imatges son telecargables e acompanhats d'una descripcion e de qualques frasas per resumir las nocions del programa.
Totes los periòdes an pas pogut èsser cobèrts per manca de temps mas mon trabalh pòt èsser una dralha per los que o voldràn contunhar, melhorar o simpletament ne far un esplech de trabalh.
Los periòdes expausats van de la Preïstòria a la debuta de l'Edat Mejana centrala (dinastia dels Capecians). 
Vòli mercejar Joèla Ginestet per sa disponibilitat e son ajuda per la guida. Sens oblidar Patrici Baccou e Olivièr Lamarque per la relectura del contengut pedagogic, Josiana Ubaud per sos apòrts lexicografics e Aurelian Bertrand per la relectura de las traduccions.