<

TALHIÈR E RESSORSAS

Phonologie

2019-2020
Elena Weisslinger

Projècte PEE (Professor de las Escólas Estagiari) amb APRENE.

Aquel projècte cooperatiu es en ligam amb mon memòri de Master2 Meef que consistís en la creacion de l’aisina ‘palancas foneticas’ e son experimentacion amb un pichòt grop d’enfants disparièrs d’una classa de CE1-CE2 a la Calandreta dels Polinets a Pesenàs.


Aquesta experimentacion balhèt una resulta encoratjanta amb la lectura de mots. Donc, aqueste projècte collaboratiu a per tòca d’explicitar cossí utilizar aquesta aisina dins una classa.

A Calandreta, los escolans aprenon a legir en occitan al CP e començan l'estudi del francés en CE1.  Aqueste nivèl de CE1 sembla donc propici per endralhar un aprendissatge de la lectura sillabica basat sus un estudi contrastiu del occitan e del francés.

L'utilizacion de la memòria quinesica, qu'es la memòria del gèst, del moviment ven afortir lo processús de memorizacion.
Aprèp, una presentacion de las caracteristicas de l'aisina, veirem mai en detalh cossí se debana una sesilha e per acabar listarem los limits e avantatges de l'esplech.


1. ENSENHADOR DE L'AISINA "Las palancas foneticas : lor apòrt dins l'aprendissatge de la lectura a Calandreta"

I –     Presentacion de Palancas foneticas

II –     Debanament d’una sesilha

III –    Limits e avantatges

Annèxa : l'afichatge mural

2. Documents complementaris

A- Fichièr palancas foneticas

(N.B. : Per un afichar coma cal l'alfabet fonetic dins lo fichièr modificable, cal installar la polissa Alphonetic.)

B- Les gestes Borel-Maisonny

C- Per anar mai luènh : memòri de Master 2 La construccion d'una aisina de contrastivitat fonologica pòt optimizar l'aprendissatge de la lectura a Calandreta ?

CONSULTAR LO(S) DOCUMENT(S)

1 2 3 4 5